top of page
עותק של עותק של אצות רהן-393.jpg

קצת על האצה

אצות (Seaweed) הן צמחי שורש אשר גדלות במים מתוקים, מליחים או מלוחים.
מנגנון ההתרבות של אצות יכול להיות מיני או וגטטיבי (רביית חלוקה).

בדומה לצמחים יבשתיים האצות מבצעות פוטוסינתזה, ייצור של סוכרים.
רוב פני כדור הארץ הנו ים לכן יותר מ-70% מהפוטוסינתזה בעולם היא על ידי אצות.

האצות הן אחד ממיני האורגניזמים העתיקים ביותר בכדור הארץ, והן נשמרו בצורתן הראשונית והטבעית.
יש בעולמנו אצות מיקרו, אורגניזמיות חד-תאיות, ואצות מאקרו שהן צמחים עילאיים רב-תאים גדולות.

האצות מתחלקות לשלושה צבעים עיקריים: בצבעי ירוק, אדום וחום.

בעולם קיימים 100,000 סוגים שונים של מיקרו ומאקרו אצות, מתוכן יש רק 4,000 אצות ממשפחת האדומיות.

האצה שלנו:
האצה שאנו מגדלים נקראת Gracilaria (גרסילריה), היא מאקרו-אצה אדומה שאופיינית לחופי ים תיכון מזרחי.
הזן אותו אנו מגדלים מקורו בחופי ישראל הצפוניים. 
את האצות אנו מגדלים בבריכות ייעודיות שאליהן אנו שואבים מי ים ברישיון, היישר משמורת טבע ימית של ראש הנקרה.
שיטת הגידול הייחודית שלנו שומרת על האצה מפני מזיקים וטפילים ומאפשרת לה לגדול בצורה טבעית ונקייה.
אנחנו מרבים את האצה רק באופן וגטטיבי (לא מיני) ובכך נשמרת האחידות של ההאצה בכל מחזור גידול.

הגרסילריה מכילה עושר של ויטמינים, חומצות אמינו חיוניות, מינרלים, נוגדי חמצון, חלבונים וחומרים נוגדי דלקת.

bottom of page